14. listopada 2013.

Molitva je disanje vjere

Iz Župnog listića:


U ovom se mjesecu listopadu, koji je na poseban način posvećen misijama, sjetimo mnogih misionara, muškaraca i žena, koji su u naviještanju Evanđelja svladali svakojake prepreke, zaista su dali svoj život; kako kaže sveti Pavao Timoteju: "Ne stidi se stoga svjedočanstva za Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova. Nego zlopati se zajedno sa mnom za evanđelje, po snazi Boga" (2 Tim 1, 8). Ovo se pak odnosi na sve nas; svaki od nas, u svakodnevnom životu, može svjedočiti Krista, oslanjajući se na snagu Boga i na snagu vjere. Vrlo mala vjera koju imamo, ali koja je snažna! Tom snagom svjedočiti Isusa Krista, biti kršćani životom, svojim svjedočenjem!

A kako crpimo tu snagu? Crpimo je od Boga u molitvi. Molitva je disanje vjere: u odnosu prožetom pouzdanjem, u odnosu protkanom ljubavlju, ne može manjkati razgovara, a molitva je razgovor duše s Bogom. Listopad je i mjesec krunice, a u Pompejima je običaj prve se nedjelje listopade posebnom molitvom obratiti Gospi, Blaženoj Djevici Mariji od svete Krunice. Pridružimo se u duhu tom činu pouzdanja u našu Majku i primimo iz njezinih ruku krunicu: krunica je škola vjere, krunica je škola vjere!

Papa Franjo, Angelus 7. listopada 2013.


Mnogo ljudi misli da oprostiti znači izgubiti, a ne uočavaju da to znači dobiti, jer nas to oslobađa od naših mržnji i ogorčenja.
Emiliano Tardif

Nema komentara:

Objavi komentar